keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Viikonloppu ilman isäntäväkeä

Isäntäväki oli viikonloppuna hakemassa Haftan emolle Tallinnasta International Champion-titteliin vaadittavaa viimeistä sertiä (joka saatiin: onnea Fadma!), ja kissat jäivät siksi aikaa kotiin mummin hellään huomaan. Ohjeiksi jätettiin A4-kokoinen lappu, joka käsitteli suurimmaksi osaksi kissojen ruokintaa... Kun hoitotäti pääsi perjantaina kissojen luo, kumpikin kissa oli ovella vastassa, eikä minkäänlaisesta aristamisesta tai jännittämisestä ollut merkkejä. Viikonloppu sujuikin ongelmitta, ja kisut saivat paljon rakkautta sekä hellimistä osakseen. Ihmetystä herätti näiden kissojen sosiaalisuus, eikä minnekään kuulemma päässyt ilman, ettei vähintään toinen olisi seurannut katseellaan tai tassuttanut perässä. Isäntäväkeähän tämä sosiaalisuus ei enää ihmetytä, mutta varmasti hieman etäisempiin maatiaisiin tottuneelle se voi olla pienoinen kulttuurishokki, kun edes vessassa ei saa käydä rauhassa. Vastalahjaksi huolenpidosta ja hoidosta Tiitus tarjosi (tyypilliseen tapaansa) omaisuudentuhoyrityksiä ja Hafta ensimmäisen kiiman.

Heti tutkimassa vieraat tavarat

Niin, meillä on nyt sitten teini-ikäinen talossa. Haftan ensimmäinen juoksu tuli varsin aikaisessa vaiheessa, sillä neiti on kuitenkin vasta 7,5 kk ikäinen. Normaalisti Amajan-kissoilla on myös ollut kesätauko, joten Hafta on selvästi saanut vaikutteita isänsä puolelta. Oli siis varsin suuri yllätys, kun lauantaina arvostelun alkamista odotellessa H sai tekstarin, jossa Haftan kiimasta ilmoitettiin. Siellä sitten Tallinnan päässä ihmeteltiin tilannetta ja päiviteltiin, että miten ja miksi juuri nyt, kun isäntäväki on reissussa. Kiima ei kuulemma ollut kovin voimakas eikä se kestänyt montaa päivää, joten isäntäväki ei vielä päässyt sitä todistamaan. Nyt sitten odotetaan tytön seuraavaa kiimaa, jotta näemme kuinka usein se toistuu. Hafta täytyy oletettavasti kuitenkin pistää pillereille, koska sen tuleva sulhanen on vielä hieman liian nuori jatkamaan sukua, kuten myös Hafta itsekin.

Tuliaisina Tallinnasta toimme uuden pesän kissoille. Hafta tykästyi pesäpetiin heti, mutta tällä hetkellä peti on vielä valitettavasti piilossa, koska se on juuri sopivan pehmeä, että Tiitus haluaa syödä sen. Tiituksen syönti-into johtuu oletettavasti puhkeavista poskihampaista, joten pesä tulee täyteen käyttöön hampaiden kasvettua ja pureskelu-/syönti-innon (toivottavasti) laannuttua.


- A ja H

2 kommenttia:

 1. Hei, teidän blogia on kiva lukea :)
  Auttaisikohan Tiituksen pureskeluintoon, jos sitä varten tarjoaisi jotain luvallista? Meillä on tyytyväisinä nakerrettu kuivattuja possunkorvia ja kananrintaa. Kaupassa joutuu tietysti näiden perässä menemään koirien hyllylle, mutta sitä ei kannata kertoa arvonsatunteville kissoille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiitukselle on kyllä ostettu myös luvallisia pureskeltavia, mutta ne eivät tietenkään ole kelvanneet... Possunkorvia yms. emme tosin ole vielä testanneet, joten kiitos vinkistä! :)

   Poista