maanantai 28. heinäkuuta 2014

SUROK 26.7.2014

Lauantain vietimme Haftan kanssa Helsingin Kaapelitehtaalla kissanäyttelyn merkeissä. Näyttelypaikkana Kaapeli oli mukavan tilava, sillä käytävät häkkien välillä olivat leveät, mutta siihen ne hyvät puolet melkein jäivätkin. Aamusta asti näyttelypaikalla oli erittäin kuuma, sillä hallin isot ikkunat ovat suoraan etelään, eikä ilmastoinnista ollut tietoakaan. Iltapäivällä olo oli jo tuskaisa, vaikka ikkunoiden edessä oli ollut koko päivän verhot. Somaleita kuumuus ei kuitenkaan näyttänyt haittaavaan niin pahasti kuin monia muita ja karvaisempia rotuja, mutta siitä huolimatta meillä oli kissan viilennyskeinona yöllä jäädytetyt vesipullot, jotka oli sujautettu Haftan petinä toimivan kangaspussin sisään.


Hafta oli sturdissa heti aamusta asti todella rennosti ja melkein samanlainen rentous jatkui myös tuomarin edessä. Neiti antoi tuomarin pyöritellä itseään rauhassa, ja pöydälläkin neiti malttoi pysyä. Tuomari totesi Haftan olevan kaunis ja lupaava nuori tyttö, ja tällä kertaa tuloksena oli EX1 ja isompi ruusuke kuin edellisellä kerralla!


Haftan lisäksi paikalla oli viisi muuta Amajan-kissaa, joten edustusta oli reippaasti. Meille "uusia" tuttavuuksia olivat kolme kisua I-pentueesta sekä heidän omistajansa. Jännittävintä oli kuitenkin tavata Haftan tuleva sulhanen! Sulhaspoika on jo kuvissa ollut todella suloisen näköinen, mutta luonnossa hän on kyllä oikeasti komea kissa. Haftan ja sulhon välillä havaittiin näyttelypäivän aikana kiihkeitä katseita, jotka jossain vaiheessa tosin yltyivät molemminpuoliseksi suhinaksi... Haftan emo Fadmakin kävi vilkaisemassa miltä nuoriso näyttää. Tapasimme myös muutaman blogin lukijan sekä Somakissin jäseniä kasvotusten. Oli todella kiva saada kasvot nimille ja jutella kissoista oikein kunnolla!


Näyttelystä tarttui mukaan myös pari heräteostosta... Koska A ihastui kauniisiin tassukorvakoruihin, täytyi tasapuolisuuden vuoksi H:nkin saada jotain.


Kotiin tultua Hafta sammui melkein heti, mikä oli Tiituksen mielestä todella tylsää, koska se oli oletettavasti nukkunut koko päivän yksin ollessaan... Seuraavana päivänä Haftakin jaksoi taas leikkiä enemmän, ja saimme otettua "virallisen" ruusukekuvan.


- A ja H

4 kommenttia:

  1. Onpa hieno somppu! Katsoin eka (ilman piilareita), että tuohan on aby, mutta olihan sillä pidemmät karvat :)

    Kiva, että löysimme teidän blogin!

    VastaaPoista