sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Ensilumi

Meillä satoi Helsingissä viikonlopun aikana ensimmäistä kertaa tänä talvena (lähes) kunnolla lunta. Päätimme käyttää tilaisuuden hyväksi ja tutustuttaa Leelan lumen ihmeelliseen maailmaan. Vaihtoehtoisina reaktioina odotimme Leelan joko jähmettyvän täysin paikoilleen (kuten Tiitus), juoksevan suoraan kotiin (kuten Hafta), tai tutkivan innokkaasti ympäristöä.
Havaitsimme, että Leela oli kolmannen reaktion kissa, joka lähti innokkaasti köpöttelemään ympäriinsä ja maistelemaan lumesta sojottavia risuja. Leela oli myös sitä mieltä, että tutkimusretki voisi ulottua pihan ulkopuolelle. Leelan harmiksi liian ohuisiin vaatteisiin pukeutunut ihmisväki päätti kuitenkin, että pysyttelemme visusti pihassa, josta pääsee nopeasti sisään kissan tai ihmisen jäätyessä.Leelan ulkoilun jälkeen pyörähdimme pihalla myös aikuisten kanssa. Haftan ja Tiituksen itsesuojeluvaisto oli selkeästi korkeammalla kuin Leelalla, ja molemmat halusivatkin varsin pian takaisin sisään. Hafta kipitti vauhdilla eteenpäin kotia kohti, ja Tiituksen onneksi hanki oli vielä tarpeeksi matala etenemiselle, joten poikakin pääsi omin avuin takaisin sisään.

16 kommenttia:

 1. Kaikilla kissoilla omat mieltymyksensä :D Ihanan reipas Leela!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leela oli kyllä niin reipas, että sai olla oikein ylpeä!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Leela kulki koko ajan eteenpäin ravaten, joten vauhtia ei kyllä puuttunut. :)

   Poista
 3. Onpas Leelalla tarmokas askellus! Söpöset tassunjäljet lomessa ♥

  VastaaPoista
 4. Reipas lenkkeilijä. :) Meillä Paavo pitää lumesta, mutta Jackson ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän pitää varmaan vielä tutkiskella Leelan lumensietokykyä korkeammassakin hangessa, jos tänne etelään sellainen vain tulisi. :)

   Poista
 5. Onpas Leelan häntä jo ihanan pörröinen :) Tuolla turkilla tarkenee jo hetken, jos on vielä muutama mukava risukin näköetäisyydellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leelalla oli koko ulkoilun ajan pieni pörröisyys päällä. Ei näyttänyt kylmyys ihan hirveästi haittaavan. :D

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Leelan häntä on kyllä supersöpö! Se on ihana pörheä ja siinä on aina mutka kärjessä, kun se on pystyssä. ♥

   Poista
 7. Rohkea ulkoilija! ♥ Meillä ensimmäisessä asunnossa lumi pääsi parvekelasien väli parvekkeelle ja kisut olivat lumesta ihmeissään ja uteliaita. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lasitettu parveke olisi kyllä todella kiva. Tuskin siellä kauheasti aikaa vietetäisiin näin talvella, mutta kesälla parveke olisi varmasti paljon käytössä. :)

   Poista
 8. Ja mikä uljas ammattikissa kuvissa onkaan !

  VastaaPoista