torstai 31. joulukuuta 2015

Meidän joulu

Joulu tuli ja meni, mutta voisihan siitä kertoa hieman näin jälkikäteenkin. Eli, vietimme joulua H:n äidin luona, minne lähdimme autokyydillä aattoaamuna. Onneksi olimme saaneet auton lainaan, sillä vain hullu lähtisi liikkeelle julkisilla kulkupeleillä kolmen kissan, niiden tarvitsemien tavaroiden ja muiden jouluna tarvittavien kamojen kanssa. Automatka sujui yllättävän hiljaisissa merkeissä Leelan ja Tiituksen ollessa hiljaa. Olimme varautuneet siihen, että auto täyttyy kahden punaisen huudoista, mutta alkumatkaa lukuunottamatta kissat olivat rauhassa.

Perille päästyämme kaikki kissat viettivät hetken jos toisenkin pinkoen häntä pystyssä ympäri asuntoa, jossa aikuiset olivat käyneet viimeksi vuosi sitten ja Leela ei ikinä. Jännittävintä oli päästä käymään lasitetulla parvekkeella, jossa oli hiukan kylmä, mutta kuitenkin sen verran jännät maisemat, että viileys ei haitannut. Varsinkin Leela ihastui parvekkeella oloon ja vietti siellä aina aikaa oven ollessa auki, ja yleensä siinä vaiheessa, kun ovea oltiin sulkemassa, pikkuneiti tunki äkkiä ulos estääkseen sen.
Hafta raukka oli alkuillan varsin hermostunut, kun päiväuniaika oli ollut ja mennyt. Punaiset riehuivat innoissaan, joten Hafta ei oikein saanut omaa rauhaa, vaikka uni painoi jo silmässä. Jossain vaiheessa Haftalle rakennettiin suojaisa pesä Tiituksen kuljetuskoppaan, johon punaisilla ei ollut mitään asiaa. Päiväunten jälkeen Haftakin oli paremmalla mielellä ja malttoi keskittyä muuhunkin kuin vain kavereille sähisemiseen, ja ilta menikin vallan rennosti.


Normaalisti Tiitus ja Leela nukkuvat eri huoneissa, sillä jos kissat ovat yhdessä illalla, kukaan ei kykene nukkumaan. Kyläillessä kissoja ei voinut erottaa yöksi, joten jo illalla oli ruvettava valmstautumaan henkisesti vähäuniseen yöhön. Hiukan ennen valojen sammuttamista alkoikin odotettu ralli. Punaiset juoksivat ympäri asuntoa sekä hyppivät pöydillä ja hyllyissä toisiaan villiten. Sängystä oli noustava useaan kertaan tekemään pelastusreissuja tiettyjen kasvien ja koriste-esineiden takia. Onneksi tällä kertaa Haftan annettiin nukkua rauhassa ja lopulta myös ihmisväki sai unen päästä kiinni.


Mamin vieressä on kivempi nukkua

Myös joulupäivä vietettiin H:n äidillä. Kissat olivat saaneet purkaa jänskätyksen ja ylimääräisen energian aattona, joten joulupäivä sujui leppoisammissa merkeissä. Tytöt tykkäsivät torkkua sohvalla, kun taas Tiitus leikki talon isäntää nojatuolissa. Illalla kaikki kamat ja kissat pakattiin jälleen autoon, ja kotimatka alkoi yllättäen taas hiljaisuudessa. Kotiin päästyä kissat tepsuttelivat hetken ympäriinsä, kunnes koitti taas ruoka- ja uniaika.

Talon mies

Meidän väki toivottaa kaikille myös hyvää uutta vuotta!

10 kommenttia:

 1. Kuulostaa olleen just sopivan riehakas joulu. :)

  Hyvää alkanutta vuotta!
  -Pena, Punkku ja ihminen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varsin riehakasta. :D Se on kiva, että kissat nauttii.

   Poista
 2. Kokonaisuudessa siis sopivasti riehaa ja lepoa, siis :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sopivasti oli tasapainossa aktiviteetit. :D

   Poista
 3. Aika riehakasta menoa punaisilla! Olga tekee parvekkeen oven kanssa ihan samaa kuin Leela, varsinkin kun on kylmä ja ovi pitäisi jo laittaa kiinni.
  Oikein hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä siis tehdään selkeästi vain ihmisten kiusaksi... :D

   Poista
 4. Punaiset salamat olleet liikenteessä ;)

  VastaaPoista
 5. Oho, varsin yllättävää, että punaiset ralleilevat noin paljon keskenään. :D Tykkääkö Hafta leikkiä enemmän ihmisten kanssa tai itsekseen? Ihanat kuvat ♥ Hassua, miten joulu tuntuu jo tosi kaukaiselta tapahtumalta :D

  VastaaPoista
 6. Punainen ralli koetaan meillä melkein joka ilta, joskus se kestää pidempään ja joskus vain muutaman juoksupätkän ajan. Hafta tykkää leikkiä ihmisten kanssa. Yleensä se tehdään oven takana, sillä Leela dominoi leikkejä ja Hafta ei tykkää leikkiä, jos joku muu huseeraa vieressä.

  VastaaPoista