torstai 19. helmikuuta 2015

Talviulkoilua

Kauniit talvipäivät jokin aika sitten innostivat meitä ulkoiluttamaan myös kissoja. Lumi tassujen alla tuo kuitenkin hiukan muutosta tavalliseen arkeen.

Haftan reaktio lumeen oli nopea päättäväinen kiiruhtaminen kohti kotia. Lumi oli kylmää ja siitä pääsee nopeiten eroon juoksemalla kotiin. Hafta ei kuitenkaan päässyt niin helpolla, vaan se joutui kulkemaan hangessa pariin otteeseen. Haftan ilme kertoo varmasti kaiken.

Päättäväisesti kohti kotia

Tiitus olikin sitten taas aivan toista maata. Tiituksen kun laski hankeen, poika lamaantui täysin. Tai ei aivan täysin, sillä herran äänijänteet toimivat täysin normaalilla tasolla. Tiitus oli todellinen neito hädässä. Se huusi aluksi hellästi ja kun kukaan ei tullut pelastamaan, herra huusi hieman kovempaa. Jos kissan lähelle meni, herra yritti kiivetä syliin.

Päättäväisesti paikoillaan

Kuten ei Haftaa, ei Tiitustakaan päästetty helpolla. Herraa yritettiin houkutella eteenpäin kisuttelemalla, pusuttelemalla, tökkimällä ja uhkailemalla. Loppujen lopuksi edes kiskominen ei auttanut, sillä Tiitus olisi mielummin kaatunut kumoon kuin liikuttanut etutassujaan. Ratkaisimme ongelman polun avulla. H kulki kissan edellä tampaten lumeen polkua ja silloin Tiitus suostui vihdoin kulkemaan. Olihan sitä sitten kuitenkin testattava mitä tapahtuu, jos polku loppuu. Tiitus pällisteli hetken koskematonta lunta, kääntyi ympäri ja lähti kulkemaan polkua tulosuuntaan. Jotta Tiitus pääsi pois hangesta, sille oli tampattava polku koko matkalle. No, tiedetäänpähän nyt ainakin, että jos Tiituksen halutaan talvella pysyvän yhdessä paikassa, niin senkun vaan tampataan pieni aitaus lumihankeen ja volá, kissa pysyy siellä!

Polkua yhteen suuntaan...

...ja sitten toiseen

Polulla

- A

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Toi on aika käytetty kommentti täällä kotona. :D

   Poista
 2. Tiitus on mahtava! Vähän koominen, mutta niin suloinen ja höppänä. <3 Piristi kovasti iltaa tämän lukeminen, ihan ääneen nauratti. :)

  VastaaPoista
 3. Hih! No nyt tiedätte miten voitte tuoda Tiituksen pihalle talvella jopa ilman valjaita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tarvitse edes tuhlata rahaa aitojen ostamiseen. Tosi näppärää! :)

   Poista
 4. Prinssi Tiitus :D Kun kerran on palveluskuntaa niin kai sitä sitten voi käyttää vaikka polkujen tamppaamiseen. Valmista polkua voi sitten kulkea reippaasti häntä pystyssä :)
  Tuo Haftan ilme ja korvien asento on kyllä paljon puhuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. :) Tiituksella on vielä niin vaativa ääni, että kun se ryhtyy valittamaan asioista, kaikille tulee varmasti selväksi, että nyt vaaditaan palvelua. Enemmän sitä on kyllä taidettu prinsessaksi kutsua kotona... :D
   Hafta puolestaan liikkui niin reippaasti kotia kohti, että siitä ei saatu muita kuvia. Mutta jos on noin kettuuntunut ilme, niin ehkä me säästetään kuvailut toiselle päivälle. :D

   Poista