tiistai 3. helmikuuta 2015

Soittakaa palokunta!

Katselimme lauantai-iltana rauhassa televisiota ja Hafta oli nukkumassa makkarissa. Tiitus puuhaili jotain vessassa, äänistä päätellen hakkasi hiekkiksen lapiota pesukoneen kylkeen.

Vessan kolinaa oli jatkunut ainakin kymmenen minuuttia, kun rupesimme ihmettelemään, että minkä takia se lapion hakkaaminen nyt on niin kivaa. Vessassa  ei kuitenkaan näkynyt kissan kissaa, joten Tiitusta haettiin makkarista. Sieltä ei löytynyt kuin nukkuva Hafta. Vessasta kuului taas kolinaa, joten pakko Tiituksen oli siellä olla.

Vessassa ei kuitenkaan ollut kissaa näkyvissä ja ainoa paikka missä vessassa voi olla piilossa, on pesukoneen takana. Sieltä Tiitus sitten löytyikin, raukkaparka oli jumissa. Tiitus ei ole koskaan aikaisemmin osoittanut mielenkiintoa pesukoneen takusta kohtaan eikä meillä ole mitään tietoa kuinka Tiitus on sinne päätynyt. Siellä herra nyt kuitenkin oli ja äänistä päätellen oli ollut jo hetken aikaa. Tiitus rauhoittui ja lopetti kolistelun, kun pelastuspartio saapui paikalle, mutta hyvän bloggarin tavoin otimme kuvia todistusaineistoksi ennen pelastusoperaatioon ryhtymistä.

Jumissa

Haftakin kävi ihmettelemässä Tiitusta kiipelissä

Tiitus oli hankala pelastettava, sillä kun Tiitusta yritti nostaa, se rentoutui (tapansa mukaan) täysin: kun H yritti ujuttaa kättään herran alle, Tiitus vain rentoutui ja lösähti pehvalleen. Yritä sinne sitten ujuttaa mitään alle... Yhtenä vaihtoehtoja oli siirtää hiukan tavaroita syrjään ja vetää Tiitus patterin alta, mutta lösähtänyt Tiitus ei ollut optimaalisessa asennossa. Eikä kyllä olla täysin varmoja, olisiko herra muutenkaan mahtunut sitä kautta. Lopulta päädyimme siihen, että kissa on joko nostettava niskavilloista tai siirrettävä koko pesukone, joka vaatisi myös tavaroita täynnä olevan korkean hyllykön siirtämistä. Päädyimme niskavilloihin, sillä Tiitus on vielä sen verran kevyt, että niskasta uskaltaa nostaa hiukan, että toisellakin kädellä saa otettua kissasta kiinni.

Kuvassa näkyvä koipi on takajalka

Niinpä Tiitus saatiin lopulta pois pesukoneen takaa ilman palokunnan apua. Kissa selvisi ilman vaurioita ja omistajat saivat taas ihmetellä kyseisen kissan edesottamuksia. Tiituksen kanssa elämä ei käy tylsäksi!

Tiitukselle ei jäänyt traumoja tapahtuneesta

- A

9 kommenttia:

 1. No voi Tiitus! Miten sä sinne pääsit? Onneksi pelastusväki oli kotona! - Pepsi ja Max Ps. Selkeät kuvat ja kivasti kirjoitettu jännäri!

  VastaaPoista
 2. Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu :) Kyllä kissat sitten osaavat joutua jos jonkinmoisiin "ansoihin".

  VastaaPoista
 3. Aikamoinen juttu sulle Tiitus kävi, onneks palvelijat löyti ja pelasti sut ja oot kunnossa ♥

  VastaaPoista
 4. Voi reppanaa! Onneksi pelastuspartio oli lähellä :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos taas mainiosta tekstistä! "äänistä päätellen hakkasi hiekkiksen lapiota pesukoneen kylkeen." nauroin tätä ääneen :D
  Mutta voi Tiitusta, miten voikaan pieni kissa joutua tuollaiseen kiipeliin. Onneksi tarinalla oli onnellinen loppu :)

  VastaaPoista
 6. Blogikissan kohtalo on aina rankka. Teet mitä tahansa, joku on aina ensin kuvaamassa ;D

  VastaaPoista
 7. Oi toista!
  Toi Tarun kommentti on niin jäätävän totta, etten nyt vaan osaa sanoa muuta :)

  VastaaPoista
 8. Oho! Aika mielenkiintoiseen paikkaan Tiitus oli mahduttanut itse itsensä. Onneksi saitte hänet irroitettua ilman palokunnan apua!

  VastaaPoista
 9. Tiitus kiittää saamastaan tuesta ja myötätunnosta. Meillä ei ole tietoakaan kuinka Tiitus jäi jumiin, kun vessasta ei kuulunut minkäänlaista kolahdusta. Ehkä tiputus patterin päältä oli pehmeä...

  VastaaPoista