maanantai 7. huhtikuuta 2014

Hafta lääkärissä

Haftalla oli viime viikolla lääkärin vastaanotto, sillä tytölle täytyi laittaa mikrosiru ja ottaa verikokeet. Verikokeilla tarkistetaan onko Hafta  PRA:n (etenevä verkkokalvon rappeuma) kantaja vai ei. Kyseinen sairaus on perinnöllinen ja kahta geenimuunnosta kantavaa kissaa ei saa risteyttää keskenään, sillä pennusta voi tulla positiivinen geenimuunnoksen suhteen. Jos kissa on PRA-statukseltaan positiivinen, kissa tulee sokeutumaan täysin. Sairaudesta voi lukea lisää Somakissin rotuesittelysivuilta.

Hafta käyttäytyi lääkärissä kuin vanha tekijä toimenpiteiden ajan. Kun siru tuikattiin tytölle, ei tyttö inahtanutkaan, ja verikokeetkin saatiin otettua hienosti ilman minkäänlaisia rauhoittavia: riitti, että mamma piteli tyttöä, kasvattaja hieroi rauhoittavasti otsaa ja eläinlääkäri otti verta. Hafta ei alkanut rimpuilla tai äännellä missään vaiheessa, mutta tilanne oli kuitenkin hieman jännittävä, sillä Hafta alkoi täristä vähäsen toimenpiteen loppua kohden. Mamma voi kuitenkin olla (taas) todella ylpeä pikkutytöstään, joka käyttäytyi niin hienosti! Kiitos kuuluu myös eläinlääkäri-Kirsille, joka hoiti varmasti ja asiantuntevasti nuorta potilastaan.


Haftalla on tällä hetkellä myös hampaiden vaihto kesken. Tytöllä on yläleuassa tuplakulmurit, eli maitohampaat eivät ole vielä tippuneet pois, mutta pysyvät hampaat kasvavat jo. Oli se kyllä hieman yllättävää, kun ensimmäisen kerran nuo näki kissan suussa, ja nyt odotetaan, koska "ylimääräiset" hampaat tippuvat pois.


- H

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti