tiistai 17. marraskuuta 2015

Blogin tarina

Saimme Pesukarhu kissoilta haasteeksi kertoa blogimme tarinan, joten tässä se nyt sitten on. Itse blogin tarina on suht lyhyt ja nuori, mutta sitä ei voi kertoa ilman katsausta ajassa taaksepäin, siihen aikaan, kun kissaharrastus alkoi.

Kun H oli vauva, kotona asui kaksi pitkäkarvaista maatiaiskissaa, sisarukset Otto ja Missa. Missa oli tyttökissana hieman varautuneempi mitään ymmärtämätöntä ihmislasta kohtaan, mutta Otto lupsakkana poikana toimi milloin H:n räsynukkena, milloin tyynynä, eikä koskaan pahoittanut mieltään ihmislapsen huomionosoituksista. Kissoista jouduttiin kuitenkin luopumaan muuton takia H:n ollessa vielä hyvin pieni, ja useampi vuosi kuluikin ilman lemmikkieläimiä. Kun H sitten pääsi ensimmäiseltä luokalta, oli sovittu, että jos H olisi valmis huolehtimaan kissasta, sellainen voitaisiin hankkia. Tämän sopimuksen johdosta kotiin muutti pitkäkarvainen maatiaiskissa Lilli, joka sitten olikin H:n paras kaveri koko lapsuuden ja nuoruuden ajan. Lilli oli oma persoonansa, kunnon karvakasa ja oikea ahne herkkupeppu, ja ihan puhtaasti H:n kissa, johon A:kin sai tutustua lukioikäisenä.

Lilli-neiti


Kun muutimme saman katon alle, oli Lillistä jo aika jättänyt, mutta H ilmoitti kuitenkin haluavansa jossain vaiheessa elämäänsä vielä kissan. Pari vuotta tästä eteenpäin tuli sitten otollinen hetki kissan hankinnalle ja H otti yhteyttä Haftan kasvattajaan. Koska kasvattajalla ei sillä hetkellä ollut pentuja, jäimme odottamaan seuraavaa pentuetta. Tulevan pennun kaverin etsiminen aloitettaisiin, kun tieto somppupentueesta tulisi.

Uuden aikakauden alku ja Hafta

Sen vuoden aikana, jona jouduimme pentua odottamaan, A rupesi lukemaan kissablogeja. Ensimmäiset blogit taisivat olla Herra Mäykynen ja Elli-neiti sekä Salmiakkivarvas ja Vadelmanenä & Mustikkatassu. Blogien kautta A sai helpotusta alati kasvavaan kissakuumeeseen ja samalla ajatus omasta blogista syntyi. Blogin avulla olisi helppo kertoa kissojen kuulumisia kavereille ja itsellekin jäisi muistoja jokapäiväisestä elämästä karvakavereiden kanssa. Lopulta A ilmoitti H:lle, että meidän kissoille perustetaan blogi, ja työnjaossa A on vastaava pääkirjoittaja ja H pääasiassa oikolukija ja valokuvien muokkaaja, joskin toisinaan (kuten nytkin) oikolukija saattaa kirjoittaa jopa lähes koko tekstin uuteen uskoon, jos se ei satu miellyttämään.

Karvan määrässä Tiituskin jää kakkoseksi Lillille

Ensimmäinen postaus tehtiin torstaina 6.2.2014 päivällä, kun Hafta haettiin kotiin vielä samana iltana. Tiitus muutti taloon 14.2.2014. Siitä lähtien postauksia on kirjoiteltu säännöllisen epäsäännöllisesti, kuitenkin yrittäen saada kirjoitettua viikossa ainakin kerran. Tekstit käsittelevät pääasiassa normi kotijuttuja, mutta mukaan mahtuu myös kirjoituksia näyttelyistä ja muilta reissuilta, joita kissojen kanssa tehdään. Aluksi lukijoiden kommentointi järkytti ja aiheutti suorituspaineita, mutta nykyään on todella kiva lukea mitä mieltä ihmiset ovat postauksista.

Ja ihka ensimmäisen kotona syntyneen pentueen kaunotar Leela

Me voimme haastaa tällä kertaa kaikki ne blogit, jotka eivät vielä ole tarinaansa kirjoittaneet, mutta haluavat sen tehdä.


1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
3. Haasta mukaan neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

15 kommenttia:

 1. Aluksi kommentit järkytti? Hassua. No kiva etten säikkynyt liikaa ja olet täällä meidän muiden ilonamme :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli ajatuksena niin hurjaa, että joku tuntematon ihminen oikeasti lukee meidän blogia ja haluaa sanoa siitä jotain. :D Onneksi pääsin siitä yli.

   Poista
 2. Pitäis varmaanki itse myös kertoa oman blogin tarina vaikka ei se kovin ihmeellinen ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogien tarinoita on kiva lukea, joten voin nyt sitten ihan henkilökohtaisesti haastaa sut mukaan. Sonja, olet haastettu!

   Poista
 3. Vai järkkyjä kommentteja. :D No onneks ei peläyttäny ihan kokonaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommenttien sisällössä ei ollut mitään järkyttävää, niiden saaminen vain oli pelottavaa. :D

   Poista
 4. Hauskaa yhteistyötä. :D Mielenkiintoinen tarina! :)

  VastaaPoista
 5. Vastaukset
  1. Lilli oli kyllä ihana kissa. Oman arvonsa tunteva neiti, joka ei ihan heti hyväksynyt uusia ihmisiä. Välillä hieman draamakuningatar... :D

   Poista
 6. Onpa pörröinen Lilli! Ensimmäiset kommentit oli kyllä kieltämättä melko pelottavia. Muutenkin aina hauskoja yhtäläisyyksiä näissä tarinoissa, esimerkiksi mekin luettiin innolla Mäykystä ennen kissan hankkimista. Pitää kirjoittaa omakin tarina tässä lähiaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuaikoina mä oletin, että blogia lukee vain kissojen kasvattajat ja meidän perheenjäsenet, mutta sitten alkoi tulla kommentteja ja tuli paniikki tiedosta, että joku oikeasti lukee meidän blogia. :D Alkupaniikin jälkeen kommentit olivat oikein tervetulleita. Mäykynen taitaa olla aika monella ensimmäisiä kissablogeja, joita on tullut luettua. :) Kirjoitahan teidän blogin tarina, mä ainakin aion lukea sen. :D

   Poista
 7. Höh, olen unohtanut kommentoida tähän. Ihana tarina ja olipa Lilli-kisu kaunis! :) Ihana kun päätitte perustaa blogin, ihana lukea somppujuttuja niin helpottaa vähän kuumeilua ja antaa myös käsitystä minkälaista yhteiselo näiden veijareiden kanssa on! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lilli oli oikein hieno kissa, vaikka mäkin tutustuin Lilliin vasta sen viimeisten vuosien aikana. :) Mäkin lukisin mielelläni birmablogeja, jotta tietäisin onko Tiitus ihan normitapaus, mutta Kissaklaanin Rocky on ainoa blogibirma, jonka tiedän. :)

   Poista
 8. Vai mene teksitit oikolukuvaiheessa uusiksi :D

  Kiva kun pidätte blogia, kissakansalaiset on viehättäviä ja ja juttuja on kiva lukea :)

  VastaaPoista