maanantai 14. syyskuuta 2015

Kissanpennun päivä

Uuden kissanpennun kasvamista ja oppimista on aina ihana seurata. Leela on osoittautunut hyvin fiksuksi, itsepäiseksi ja läheisyydenhaluiseksi pennuksi. Leela on myös ikäisekseen varsin iso tyttö, sillä jo 18 vk ikäisenä Leela painoi yli 2 kg. Leela ei kuitenkaan ole pullukka, vaan neidin kroppa on sopusuhtainen ja täyttä lihasta.

Leela on ulkoillut pienestä pitäen Catcatrazissa, mutta nyt kun Leela on kasvanut tarpeeksi isoksi pentuvaljaisiin, on ulkona käyty valjaissakin. Ensimmäinen valjastelu sujui erittäin hyvin; Leela tutki reippaasti ja innokkaana ympäristöään, metsästi lehtiä ja oli kuitenkin kontaktissa taluttajaan. Tuntemattoman ihmisen ohikulkeminen jänskätti hieman, mutta H:n polvella istuen siitäkin tapauksesta selvittiin.

Äidiltä peritty, välillä esiin tuleva, "pappailme"

Normaalisti antennihäntä on pikkupennuilla
"We're going u-u-u-u-u-u-up" ♫
Lisäksi Leelan kanssa ollaan ruvettu harjoittelemaan naksutinkoulutusta, ja jo ensimmäisellä harjoituskerralla neiti esimerkiksi ymmärsi hienosti istumiskäskyn. Itse asissa parin harjoituskerran aikana Leela on jo oppinut samat temput mitä Tiitus osaa, eli luoksetulon, istumisen ja "mangustiseisonnan". Koulutustilanteessa Leela on välillä hiukan yli-innokas (kuten äitinsäkin, joka tarjoaa melkein kaikki mahdolliset temput jo ennen kuin ehtii edes pyytää...) ja istuminen päättyykin vielä varsin usein ylösponnahtamiseen.

14 kommenttia:

 1. heeheehee...mangustiseisonta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä sitä asentoa oikein muutenkaan voi kuvata. :D

   Poista
 2. Hauskaa, että Leela on heti ulkona noin rohkea. Pöpöllä meni tosi pitkään totutella kaikkeen pelottavaan mitä ulkona on :D Nätti tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on varmasti ollut hyötyä, että Leela on aluksi saanut viettää aikaa ulkohäkissä ennen kuin typykän kanssa lähdettiin valjastelemaan. Ulkomaailman jännät hajut ja äänet eivät siten tulleet niin suurena järkytyksenä. Leelä on kyllä luonteeltaankin hyvin rohkea, joten siitä oli varmasti myös hyötyä.

   Poista
 3. Olet kyllä Leela rohkea! Hieno antennikin! Ja viisas, kun opit niin nopeasti temppuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyyhän sitä hyvä antenni olla, että pystyy virittäytymään oikealle ulkoilutaajuudelle. :)

   Poista
 4. Voi mikä söpö somppu-Leela ja tuo antennihäntä! Ihana!

  VastaaPoista
 5. Naksulla mangustiksi, siinpä haastetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Leelasta hieno punamangusti saadaan, kunhan se vain malttaa rauhoittua hiukan. :D

   Poista