sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Rauno Robokala

Kotkan näyttelyreissulta mukaamme tarttui monessa kissataloudessa tutuksi tullut robokala. Meidän versiomme on LED-kala, jotta sitä voisi saalistaa myös yön pimeydessä.

Hafta kävi kalan kimppuun perinteisin keinoin, eli etutassut saaviin ja kalaa mätkimään. Kala nousikin pari kertaa saavin ulkopuolelle, mutta jostain syystä se aina pääsi pakenemaan takaisin veteen.


Tiituksen saalistuskeinot olivatkin sitten aivan omaa luokkaansa. Ensimmäisenä Tiitus testasi josko kalan saisi hengiltä katseen voimalla.


Monen minuutin intensiivinen tuijotus ei kuitenkaan tuonut toivottua tulosta, joten Tiituksen oli vaihdettava taktiikkaa. Kakkostekniikka olisi ehkä voinutkin onnistua hieman pienemmän lammen kanssa, mutta koko saavin juominen tyhjäksi on pienelle kissalle varsin suuri haaste. Jonkun aikaa vettä juotuaan ja hörppimisen välissä levättyään Tiitus päätyi parhaaseen taktiikkaansa; Hafta tekee työt ja Tiitus itse kerää palkinnon.


- A

8 kommenttia:

 1. Tämä oli jälleen hauska kirjoitus, kiitos :)
  Meilläkin äskettäin leikittiin vesileikkejä, ja käytössä oli suunnilleen samanlaiset taktiikat kuin teilläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teillä molemmat somput vesipetoja ja Perla se, joka ei halua kastella tassujaan?

   Poista
  2. Ei kuoriutunut kummastakaan sompusta vesipetoa, Katla luovutti heti alkuunsa kun nenään meni vettä, ja Mori päätyi toteuttamaan tuota "odotan että joku muu tekee työt" -taktiikkaa, tosin huonolla menestyksellä. Laitoin siis pesuvatiin nameja kellumaan ja Perla ne sieltä lopulta onki tassulla ylös, ja suoraan tassusta suuhun niin, että ahnailla sompuilla ei ollut mahdollisuutta ehtiä väliin.

   Poista
  3. Meilläkin veden nenäänmeno on tuttua. Välillä Hafta rupeaa oikein nuuhkimaan vettä ja sitten pärskitään.
   Tiitus on niin röyhkeä, että se menee ottamaan herkut Haftalta. Haftan täytyy yleensä ensiksi hiukan kokeilla miltä se herkku tuntuu suussa ennen kuin sen voi syödä. Siinä tunnustelun lomassa Tiitus sitten tunkee väliin ja nappaa herkun lattialta Haftan nenän edestä.

   Poista
 2. Heh heh, sillä on monia keinoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Yleensä se suunnitelma C on tuottoisin. :) Tosin ei Tiitus silloinkaan kalaa saa syödä...

   Poista