keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kaktuksen karu kohtalo

Meillä on keittiössä hyllykkö, jonka ylemmillä tasoilla on kasveja. Alin (lähes lattiatasolla oleva) taso on aina ollut sallittua aluetta kissoille, eikä ylemmät hyllyt olekaan olleet erityisen kiinnostavia kissojen mielestä. Kunnes tuli kesä, kuumat ilmat ja tuuletus ikkunan kautta. Ensimmäisten lämpimien säiden jälkeen myös toisella tasolla on oleiltu kielloista huolimatta päivittäin, sillä se on sopivalla korkeudella tuuletusikkunaan nähden.

Toisella tasolla oleilu ei välttämättä olisikaan niin hirveän kiellettyä, jos meillä ei olisi huomionhakuista ja kaikkea syövää kissaa nimeltä Tiitus... Toisella tasolla säilytetään kissojen metallisia ruokakuppeja, jotka on oikein kiva tiputtaa illalla, kun ihmiset ovat käyneet nukkumaan. Tämänkin vielä kestäisi, mutta toiselta tasolta löytyi tie kolmannelle tasolle, jossa on kasveja!

Kolmannelle tasolle pääsee kurottamaan näppärästi patterin ja seinän avulla. Toisella etutassulla on hyvä ottaa tukea seinästä samalla kun toisella tassulla käppäillään kaikkea mihin hyllyllä ylettyy. Tässä vaiheessa päätimme olla hieman ilkeitä Tiitusta kohtaan ja siirtää talon ainoan kaktuksen lähelle hyllyn reunaa, josko pieni pisto kasvista saisi Tiituksen jättämään hyllyn rauhaan. No, kuinkas kävikään, suunnitelma ei toiminut halutulla tavalla. Kaktus löytyi hyllyltä ruukun vierestä ja oli aivan yhtä jännittävä kuin aikaisemminkin. Siitä, kuinka kaktus oli ruukusta hypännyt pois, ei ole mitään tietoa. Epäilyt kuitenkin osoittavat ketterämmän neidin suuntaan...Episodin jälkeen kaktus istutettiin uudelleen ja siirrettiin kauemmaksi hyllyn reunasta, jotta se saisi olla rauhassa. Kaktus saikin olla rauhassa, kunnes sunnuntaina keittiöstä kuului räsähdys. Hafta oli päättänyt näyttää pikkuveljelle kuinka homma hoidetaan loppuun asti, ja kävi kaatamassa kaktusruukun. Kaktus oli hyllykön alla ja mullat lattialla sekä Tiitus-raukan niskassa.


Toimintasuunnitelmana oli Tiituksen pudistelu, lattian imurointi, kaktuksen pelastus vähiin ruukussa oleviin multiin ja loppujen lopuksi illalla (kun ruokakupit oli taas pudotettu) kolmannelle tasolle pääsyn esto suurella keraamisella pöntöllä.

Edit. Hafta kävi taas tiputtamassa kaktuksen. Neiti pääsi hyllylle suoraan patterilta. Kaktus siirtyi ajasta ikuisuuteen, sillä sen ruukku meni säpäleiksi.

- A

2 kommenttia:

  1. Melko viaton ilme Haftalla tuossa kuvassa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Hafta on varsin taitava viattomissa ilmeissä... Ja sitten kun sen ilmeen lisäksi vielä kehrää hurmaavasti, niin kukaan ei voi olla vihainen.

      Poista