sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Ery-Syd 11.-12.6.2016

Huh huh, mikä näyttelyviikonloppu! Tällä kertaa olimme Hyvinkäällä Vanhalla Willatehtaalla, jossa Hafta esiintyi kaksi vuotta sitten ihan ensimmäistä kertaa ikinä. Viikonlopun tavoitteena oli saada molemmille tytöille kaksi sertiä, jotta molemmat valmistuisivat uusiin titteleihinsä. Pakotetun näyttelytauon (Haftan korvaongelma) jälkeen oli jännittävää palata kilpakentille.

Lauantaina Hafta oli tuomarin pöydällä normaali jurputtava itsensä, mutta tuomari ei antanut sen haitata arvostelua. Hän ihastui Haftan kauniisiin silmiin ja upeaan turkkiin, joiden ansiosta Hafta pyydettiin mukaan tuomarin paras -valintoihin. Riistanvärisiä leikkaamattomia somaleita oli paikalla kolme kappaletta, joten kissoista valittiin myös värin paras. VP-valinta somaleilla on varsin harvinaista herkkua, joten se oli kiva yllätys lauantaille. Vielä kivempaa oli, että Hafta valittiin värin parhaaksi! Myös nuorisorimpuli-Leela edusti sen verran etevästi, että pikkuneiti kilpaili mamiaan vastaan TP-paikasta. Valintaa tehdessä tuomari tuijotteli pitkään Haftaa ja yhtä kilpakumppanina ollutta cornish rexiä sekä pyöritteli molempia käsissään. Lopulta kuitenkin Hafta valittiin voittajaksi tasapainoisemman olemuksensa ansiosta, ja neiti jatkoi upeasti paneeliin! Molemmilla tytöillä oli nyt sertit taskussa ja Hafta oli isona plussana päässyt loppukilpailuun. Tässä välissä sitten jo soitettiin hihkuen kasvattajalle ja jäätiin odottamaan paneelin alkua.


Söpöstelevä pikselikissa
Värin paras
Paneelia odotellessa

Paneelissa Haftalla oli kantajana tuttu henkilö ja Hafta nyt on muutenkin hyvin varma käsissä, joten karkaamisesta tai muusta hötkyilystä ei ollut pelkoa. Vastassaan Haftalla oli kaksi kovaa kilpakumppania, jotka kumpainenkin saivat omilta tuomareiltaan äänen paneeliäänestyksessä, kuten Haftakin omaltaan. Tasatilanteessa pyydetään ylimääräinen tuomari valitsemaan voittaja, ja tämä ylimääräinen tuomari sitten tarkasteli kaikkia kolmea kissaa vuorollaan ihmisväen jännittäessä vierestä. Hafta oli tarkasteluvuorossa viimeisenä, ja tarkastelun päätteeksi tuli tulos: ratkaiseva tuomari piti eniten Haftasta! Hafta oli siis 4. kategorian paras naaras! Best in Show! ♥

Ei se ihan BIS-pokaali ole, mutta kiva kaveri kuitenkin

Hyvä että ei ääneen kiljaistu, kun tulos julistettiin, ja H näytti siltä, että olisi voinut pyörtyä siihen paikkaan. H soitti heti kasvattajalle mahtavat uutiset ja sitten hihkuttiin hiukan lisää. Olemme aina tienneet, että Hafta on hieno kissa, mutta nyt se on "virallista"! ♥ Ja kuten kasvattajakin sanoi, tämä oli täysin ansaittu BIS. Hafta on upea ja hieno kissa kaikinpuolin.

Sunnuntaina sitten oikeasti oli tärkeintä se, että tytöt saavat sertinsä ja valmistuvat. Tämä tapahtui (jee!), minkä lisäksi Hafta pääsi uudelleen paneeliin! Aluksi H:n ilme oli hiukan epäuskoinen, että valitsiko tuomari oikeasti Haftan, mutta kyllä valitsi. Sitten H oli taas pyörtymisen partaalla. Sunnuntaina paneelivoitto ei osunut Haftan kohdalle, mutta se ei jäänyt milläänlailla kaihertamaan mieltä. Viikonloppu oli kertakaikkiaan uskomaton: kumpanakin päivänä kumpikin tyttö sai oikein hyvät arvostelut, ja tuloksena oli Champion, Grand International Champion, VP, NOM ja BIS!

Huh huh!Väsyneet näyttäytyjät

Kotimatkalla kerrostalossa

Viikonlopun ruusukesaldo

10 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta näyttelyviikonlopusta!

  VastaaPoista
 2. Hurjasti onnea näyttelymenestyksestä! :)

  VastaaPoista
 3. Onnittelut upeasta viikonlopusta! Taidettiin nopeasti törmätäkin kun olin menossa Kermakupin emännän kanssa kahville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä tajunnut ollenkaan, että se olit sinä. :) Me ei kyllä olla koskaan kohdattu naamatusten, joten ehkä sen ymmärtää. :D

   Poista
 4. Vautsi, onnea tytöille! Pam on mukava tuomari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pam on kyllä todella kiva tuomari! Kissan käsittely on reipasta ja palaute reilua.

   Poista
 5. Vauuuuuu, superisti onnea!! ♥ ♥ ♥

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia kaikille onnitteluista. :)

  VastaaPoista
 7. What a wonderful show you got to attend. We are just amazed by all the wonderful ribbons you came home with. Thanks for sharing the lovely photos. Have a pawsome day.
  World of Animals

  VastaaPoista