keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

Silmäongelmia

Nyt on sitten tullut ihan konkreettisesti todistettua, että Leelan ja Tiituksen leikit ovat välillä hieman turhan rajuja. Viime torstaina Tiituksen oikea silmä rupesi jossain vaiheessa iltaa rähmimään oikein urakalla ja silmäluomet olivat selvästi turvoksissa. Silloin tuli vain todettua, että "oho, sellaista sattuu leikkiessä" ja jäimme seuraamaan tilannetta. Vaikka Tiitus ei aristanut silmää millään tavalla missään vaiheessa ja rähmäkin oli normaalia läpinäkyvää/vaaleaa, silmäluomien turvotus ja punoitus ei kuitenkaan helpottanut viikonlopun aikana, joten pakkohan siinä oli lähteä käymään lääkärissä.

Rähmintä alkamassa, silmä ei näytä vielä pahalta

Eipä silmästä oikeastaan mitään suurta ongelmaa löytynyt, sisänurkassa oli jokin pieni ärtymäkohta, josta turvotus oli lähtenyt leviämään. Tiituksen mielestä silmän tutkiminen oli reissussa kaikkein mälsintä. Paljon jännempää olisi ollut, jos olisi saanut luvan tutkia toimenpidehuonetta. Pojassa olikin pitelemistä, kun piti päästä vasemmalle ja oikealle ja välillä mammankin läpi yritettiin kulkea. Ja tulipahan taas sekin todettua, että Tiitus ei tajua lasintakaisesta maailmasta yhtään mitään; huoneessa oli heräämökopissa toinen kissa odottamassa noutamista eikä Tiitus tajunnut sen olemassaoloa. Herran katse liukui jatkuvasti kissan ohi, vaikka kissa liikuskeli ja naukui kopissaan. Lopulta jouduimme lähtemään saamatta vastausta siihen, olisiko Tiitus tajunnut kissan olemassaolon jossain vaiheessa.

Turvotus on laskenut ja rähmintä vähentynyt

Tiitus sai silmäänsä varten antibioottitippoja, joilla herraa hoivataan reilun viikon verran. Hoitotoimet sujuvat varsin helposti, sillä Tiitus taitaa tietää saavansa lääkitsemisen jälkeen herkkuja. Uskon kuitenkin, että kaikki ovat tyytyväisempiä lääkekuurin loputtua.

10 kommenttia:

 1. Voi pikkuista. Onneksi ei ollut mitään sen isompaa ongelmaa simmussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Me kyllä oletettiinkin, että jotkut antibioottitipat sieltä saadaan mukaan, kun ei tollasta oikein muuten voi hoitaa. Ja kun herra ei muuten silmäänsä arastellut, niin ei oikein tuntunut siltä, että johonkin suureen hoito-operaatioon olisi tarvetta. :)

   Poista
 2. Tiitus tuntuu olevan ihan omanlaisensa otus, hassu :D Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiitus on kyllä niin omalaatuinen kissa, kun voi vaan olla. Mä en ole koskaan tavannut yhtä pölhöä kissaa. :D
   Nyt silmäkin alkaa jo jaksella hyvin, sillä se ei enää rähmi. Jee! :)

   Poista
 3. No voi höh. Meillä on painijäljet olleet onneksi "vain" naarmua nenussa ja vereslihalla oleva ohimo. Paranemisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on yleensä vain karvattomia laikkuja Leelan korvissa, mutta näin tällä kerralla...

   Poista
 4. Tsemppiä ja pikaista paranemista Tiitukselle!! <3 Täälläkin ab-tippaillaan, sillä Jujulla on silmätulehdus. :-/ Olipa hankalaa se mönjän laittaminen, mutta lopulta onnistui. Juju on ihmeen kärsivällinen, kun palkinnoksi saa tosiaan nameja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, piti sitä laittamista muutaman kerran harjoitella, ennen kuin löytyi hyvä tekniikka. :) Tipat ovat nyt onneksi jo auttaneet ja kuuri alkaa olla lopussa.

   Poista
 5. Voi hassu tiitus! Paljon paranemisia <3

  VastaaPoista