lauantai 16. huhtikuuta 2016

Epäonnistunut näyttelyviikonloppu

Meidän oli tarkoitus olla tänä viikonloppuna Scandinavian Winner -kisoissa, mutta kohtalo puuttui peliin varsin ikävällä tavalla. Pari viikkoa taaksepäin Haftalle ja Leelalle (mutta ei Tiitukselle) tuli korviin jotain, minkä seurauksena etenkin Hafta rapsutteli korvien takusia normaalia enemmän. Syystä ei ole niin mitään tietoa, ja arvailuja on heitetty laidasta laitaan sisältäen niin allergisen reaktion, lintukirpun kuin leikissä tulleet sotahaavatkin. Joka tapauksessa näkyvänä lopputuloksena Haftalle tuli kumpaankin korvaan karvaton kohta ja toisesta meni iho rikki pieneltä alueelta, Leelalta karvaa lähti vain toisesta korvasta. Ei siinä oikein muuta voinut tehdä kuin puhdistaa ja rasvailla korvia ja toivoa, että kutina/ärsytys lakkaisi mahdollisimman nopeasti. Leelan korva alkoikin parantumaan hyvin samantien, mutta Haftaa korvat häiritsivät enemmän ja tervehtyminen pääsi alkamaan kunnolla vasta vähän myöhemmin. Hafta joutui käyttämään kauluriakin muutaman päivän ihan varmuuden vuoksi ihmisväen hermoilun takia (nyt voi kyllä jo sanoa, että Haftaa itse kauluri taisi häiritä huomattavasti enemmän kuin mitkään korvat). Tällä hetkellä Leelan korva näyttää jo varsin hyvältä, mutta Haftalla on korvissaan vielä karvattomat laikut. Korvien iho on kuitenkin ehjä ja karva on alkanut jo pikkuhiljaa kasvaa takaisin. Näillä korvilla näyttelyyn ei kuitenkaan ollut mitään asiaa.

Auringonottoa

Nyt jatkamme samoja hoitokeinoja ja seurailemme tilannetta. Hafta on tyytyväinen, kun on saanut makoilla kotona auringossa ja ulkoilla häkissä sen sijaan, että olisi joutunut kököttämään sturdissa kaksi päivää kauheassa hälyssä tuntemattomien toljoteltavana ja hipelöitävänä. Leela yhtynee maminsa mielipiteeseen, koska kyllähän sturdi nyt rajoittaa ikävästi riehumista.

Voihan sen viikonlopun näinkin viettää


16 kommenttia:

 1. Voi itku, pikaista toipumista Haftalle!

  Tämä selittää sen, miksi en teitä löytänyt sieltä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myönnetään, että silloin on varsin vaikea löytää joku, jos kyseinen tyyppi ei ole edes paikalla. :) Kiitoksia Haftan puolesta.

   Poista
 2. Voi pöh. Ette ole ainoat blogikissat, jotka ei päässyt pohjoismaisiin näytelmiin. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hiukan harmittaa. Kissojen kanssa kuitenkin aina sattuu ja tapahtuu, eivätkä ongelmat ota näyttelykalenteria huomioon.

   Poista
 3. Harmi, että näytelmät jäi väliin. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöistä tämä nyt vain valitettavasti välillä on. :)

   Poista
 4. Voi harmi! Toivottavasti paranet pian.

  VastaaPoista
 5. Voi kurjuus, pikaista paranemista.
  Se töllisteltävänä olo oli muuten jotain ihan kamalaa, kauheasti oli tosi korkeaäänisiä ihmisen kaltaisia olentoja jotka yritti sörkkiä verkon aukoista. PLÄÄH sanon minä ja olen kateellinen kun en saanut jäädä kotiin.
  - Nala

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä jo ihmisväkeäkin kauhistutti väenpaljous, joten miltä mahtaakaan pienestä kissasta tuntua... Onneksi meillä on käytössä sturdi, niin pikkuihmisten sormet eivät pääse liian lähelle. :)

   Poista
 6. Toivottavasti korvat tulee kuntoon pian.

  VastaaPoista
 7. No voi harmi, toivottavasti saatte korvat kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tässä oikein voi muuta kuin putsata ja rasvata ja putsata ja rasvata. :D

   Poista
 8. Voi kurjuus. :( Joko korvat ovat kunnossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten korvat ovat kunnossa, mutta karvaa Hafta joutuu vielä kasvattelemaan. :)

   Poista