perjantai 3. huhtikuuta 2015

Tiitus portin takana

Kuten kissanomistajat tietävätkin, laumassa leikkaamaton naaras on normaalisti korkea-arvoisempi kuin leikattu poika. Haftan tiineyden aikana Tiitus on kuitenkin kokenut, että Hafta ei välttämättä olekaan sopiva johtajakissa. Tiitus kyttää Haftaa ja tarttuu neitiä kintereistä kiinni, kun Hafta kulkee ohi. Tiitus oletettavasti haluaa myös leikkiä, mutta kun kohtaaminen johtaa sähinään, ei kaikki ole hyvin. Koska tiineenä oleva kissa voi abortoida pennut liiallisen stressin alaisena, ei päivittäiset sähinähetket ole toivottavia.

Tiituksen dominoinnin takia olemmekin päätyneet lainaamaan A:n äidiltä koira-aidan, joka on asetettu makuuhuoneen oviaukon eteen. Aita on vain 60 cm korkea, mutta koska Tiitus on normikissasta poiketen maaeläjä, se ei hyppää portin yli. Tiitus on yrittänyt aidan yli kerran ja silloinkin se jäi mahastaan killumaan puoleenväliin kunnes mätkähti kolinan saattelemana maahan aidan toiselle puolelle, joten yritys on jäänyt ainoaksi. Hafta puolestaan hyppää aidan yli kevyesti ja saa siten olla rauhassa makuuhuoneessa.Tiitus on varsin raasu, kun se joutuu jäämään yksin aidan toiselle puolelle, mutta kotirauhan takia se on välttämätöntä. Tällä hetkellä aita toimii loistavasti, mutta kun Haftasta tulee liian iso hyppimään, meidän on pohdittava uusia vaihtoehtoja Haftan mielenterveyden säilyttämiseksi.


- A

8 kommenttia:

 1. Voi Tiitus, sun pitää harjoitella hyppytaitoja. Kyllä se 60 cm pitäisi olla helppo nakki tai sitten kiipeät tuosta yli! Vaikka onhan se hyvä että Hafta pääsee omaan rauhaan, jos sinä uhoat. Sehän on vain niin että kuningatar on kuningatar! - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taloa voi johtaa vain yksi tyttönen ja se on kyllä Hafta! Toivottavasti Tiituskin sen tajuaisi jossain vaiheessa...

   Poista
 2. Tiitus Tiitus Tiitus, ei tyttöjä saa kiusata! Kannattaa nyt olla kiltisti, koska sitten kun pennut on riiviöiässä, alkaa ne kiusaamaan sua jos Hafta kertoo niille miten tuhma oot ollu! - Lilli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiituksen kanssa on käyty keskusteluja karman laista... :)

   Poista
 3. Voi Tiitusta, kun ei pääse portin yli :D Mutta hyvä, että löytyi noinkin helppo ratkaisu Haftan oman rauhan takaamiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi aita on kyllä todella kätevä! :) Hafta saa olla rauhassa, mutta sitä ei ole täysin eristetty muista. Oven taakse sulkeminen olisi varsin ikävää.

   Poista
 4. Voi että, toivottavasti tilanne rauhoittuu ja Hafta saa pitää asemansa. Mitähän Tiitus tuumaa kun pennut syntyvät?

  Ja siis noloa että Tiitus ei hyppää tuon portin yli :'D Mä kun luulin Inua kömpelöksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me eletään siinä toivossa, että Tiitus hiukan kauhistelisi pentuja eikä kuvittelisi niitä leluiksi... Pentujen synnyttyä Haftasta kuitenkin oletettavasti paljastuu leijonaemo, joka puolustaa lapsiaan.
   Tiitus on vähän nolo, kun kyseessä on "korkeat" paikat... Meillä on noin metrin korkuinen kiipeilypuu makkarissa ja pentuna Tiitus ei uskaltanut kiivetä sen ylätasolle. Jossain vaiheessa Tiitus sinne kuitenkin nostettiin ja sillä meni kaksi tuntia rohkeuden keräämiseen, että uskalsi tulla alas. Sen jälkeen Tiitus hyppäsi kiipeilypuusta yleensä aina säkkituolin kautta lattialle, sillä metrin matka lattialle oli liian suuri. Pöljä poika... :D

   Poista