sunnuntai 25. tammikuuta 2015

SUROK 25.1.2015

Pimeänä tammikuun aamuna auton keula käännettiin kohti Lahti-Hallia, kun Haftan kanssa suunnattiin vuoden ensimmäiseen näyttelyyn. Matka sujui ongelmitta, ja näyttelypaikalla eläinlääkärintarkastuksessa ja ilmoittautumisessa ei tarvinnut pahemmin jonotella.

Kuten aikaisemminkin, Hafta rauhoittui sturdiin melkein heti ja aamupalan jälkeen rupesi nukkumaan. Meillä ei ollut mikään kiire tuomarille, sillä Hafta oli kyseisen tuomarin toiseksiviimeinen kissa ja tuomarin arvostelutahti oli verkkainen. Siinä ehti omistajakin vaihtaa rauhassa kuulumiset tuttujen kanssa ja syödä eväitä.

Tuomarin pöydällä Hafta sähähti tuttuun tapaan ensimmäisestä tuomarin kosketuksesta, mutta onneksi tuomari osasi asiansa eikä hätkähtänyt. Naureskeli vain, että kyllähän sitä nyt pitääkin sähistä, kun outo täti rupeaa kopeloimaan. Tuomari tykkäsi Haftasta todella paljon! Oli todella kaunis turkki ja pää, vartalokin oli kaunis ja näyttelykunto oli hieno! Tuomari myönsi, että yleensä hän löytää somaleista aina jotain huomauttamista, mutta Hafta oli poikkeus. Leuan alta ei löytynyt valkoista ja jaloissa olevista raidoista hän ei voinut moittia, sillä Hafta on vielä sen verran nuori kissa ja tumma väriltään. Arvostelu toi Haftalle kolmannen sertin ja niinpä neiti valmistui Championiksi! Meitä pyydettiin myös jäämään tuomarin paras-valintaan.

Rentona tuomarin sylissä

Tp:ssä vastassa oli kaksi kaunista kilpailijaa, jotka Haftan tavoin olivat nominointiainesta. Toinen kilpailijoista tippui pois ujon luonteensa takia ja toisen Hafta voitti olemalla vain niin erikoislaatuisen hieno somali! Tässä vaiheessa meidän näyttelyporukka oli jo pyörtyä, kun Lahteen lähdettiin hakemaan vain viimeistä 9-luokan sertiä ja nyt oltiin jo menossa paneeliin!

Ennen paneelia Hafta sai taas lepäillä rauhassa, jotta myöhemmin ei hermostuttaisi niin paljoa. Paneelialueelle neiti vietiin vasta viime hetkellä myöskin hermostumisen estämiseksi. Hafta ehti kuitenkin kyttäillä muita kissoja ja paneelia odotellessa se murisi tasaiseen tahtiin. Assariksi paneeliin saimme henkilön, joka on aiemminkin kantanut somaleja. H sanoi hänelle, että älä laske Haftaa turhaan pöydälle, koska silloin Hafta on epävarmempi. Paneelissa Hafta käyttäytyikin hienosti ja oli hötkyilemättä. Kaksi kissaa sai paneelissa ääniä ja toinen niistä oli Hafta! Äänet jakautuivat 1-4, joten ei huonolle hävitty. Voittaja olikin lähes kaiken mahdollisen saavuttanut näyttelykonkari, jota vastaan Haftalla ei sitten ollut mahdollisuuksia, keskenkasvuinen neiti kun vielä on.

Keikistelyä tuomarin kanssa


Yleisesti Hafta käyttäytyi todella reippaasti ja rennosti. Hafta oli tuomarin sylissä silmät puoliummessa ja jopa pusutteli mammaa tuomarin nähden. Aiemmilla näyttelykerroilla Hafta on hieman tärissyt jännitystään, mutta tänään ei värähtänyt kertaakaan! Kun odottelimme tuomarin paras-valintoja, Hafta köllötteli senkin ajan rentona sylissä ja söi innokkaasti herkkuja. Ja vaikka paneelia odotellessa tulikin hieman muristua, niin samalla nautittiin autuas ilme kasvoilla leuan rapsutuksista.


Näyttelyssä sain myös tutustua muutamaan blogin lukijaan, terveisiä vain Tassulinnaan, Just Kittying-kissoille sekä Kissaklaanille! Kotimatkalla tajusin, että eihän me edes nimiä kerrottu toisillemme... Ehkä sitten ensi kerralla.

Väsynyt voittaja

- A

9 kommenttia:

 1. Hienoa! Oli tosi kiva tavata. Itsekin aloin illalla miettimään mitkä teidän nimet mahtaa olla oikeesti :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin. Oli kiva tavata teitä molempia, mutta kun olitte ensimmäiset kissablogituttavuudet, keitä olen livenä tavannut, oli tilanne niin "jännittävä" että esittelytkin unohtui. Ensi kerralla sitten, nimet ja ehkä jopa kahvit? :)

   Poista
  2. Joo, nimet ja kahvit kelpaa oikein hyvin ensi kerralla. :)

   Poista
 2. Hieno Haftis! Onnea menestyksestä ja tittelistä :)

  VastaaPoista
 3. Onnea hienosta menestyksestä! :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut Haftalle sertistä ja nominoinnista!

  VastaaPoista
 5. Onnea hienosti sujuneesta näyttelystä! :) Hassua, että kissabloggaajat ovat ihka oikeita tyyppejä, jotka saattavat tulla jossain vastaan! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on aika jänää kohdata bloggaaja livenä, jonka juttuja on lukenut jo pitkän aikaa. :)

   Poista
 6. Hafta kiittää onnitteluista. :) Oli oikein kiva ja menestyksekäs näyttely!

  VastaaPoista