maanantai 19. tammikuuta 2015

Lääkärikäynti

Meillä oli kissojen vuosittaisten rokotusten aika. Tokihan rokotukset olisivat olleet voimassa helmikuun alkupuolelle, mutta tulevien näyttelyiden ja Haftan astutuksen takia rokotusten ottoaika oli nyt tammikuun alkupuolella paras mahdollinen.

Tiitus päätti ilmoittaa paheksuvansa tilannetta jo autossa, kun takapenkillä olevasta kantoboksista kuului armotonta mouruamista. Tosin auton pysähtymisen jälkeen herra hiljeni täysin ja paheksui tilannetta puimalla nyrkkiä kopan kaltereiden läpi. Tiituksella on siis tapana tunkea koko käpälä kyynärpäätä myöten ulos kalterinraoista ja heilutella tassua villisti. Hafta puolestaan vietti automatkan rauhallisesti.Ajattelimme, että Haftasta olisi hyvä aloittaa lääkärissä, jos Tiitus keksiikin alkaa huudella rokotettaessa ja ettei neiti sitten suotta hermostu odottelusta. Olimme kuitenkin täysin väärässä. Hafta oli se äänekäs. Koko perustutkimuksen, polvien tunnustelun sekä rokotustoimenpiteen ajan Hafta osoitti tyytymättömyyttään tilanteeseen kurisemalla, mutta kyllä ympäristöäkin kerkesi tarkkailla. Epäpätevä eläinlääkäri olisi pitänyt ääntä varmasti agressiivisena, mutta Haftan aikomus ei ollut satuttaa ketään. Hafta vain kertoi mammalle, että nyt ei ole kivaa ja että hän paheksuu kovasti tällaista pelleilyä perjantai-iltana. Hafta oli tyytymätön niin keskittyneesti, että ei edes huomannut rokotusta.

Kun tuli Tiituksen rokotusvuoro, herra olisi vain halunnut tutkia huonetta. Hyvä jos kissan sai pysymään pöydällä, kun se pyrki niin innokkaasti joka suuntaan. Tiitus saikin kehut ihanasta luonteestaan. Rokotuksen aikana Tiitus säpsähti, joten pehvasta taisi hieman nipistää. Nipistys ei kuitenkaan ollut pitkäaikainen, kun hetken päästä pyrkimykset pöydän ulkopuolelle olivat taas käynnissä.

Molemmilla kissoilla oli hyvän näköiset hampaat ja turkkien kuntoa kehuttiin kovasti. Nyt ainakin tiedämme, että ruokinta on kohdallaan. Hafta on täyttä lihasta ja eikä Tiituskaan ole pyöristynyt kastraation jälkeen (oli silloin hieman pulska...).

Kotimatka sujui tutun kaavan mukaan, ja kotiin päästyä ja syötyään kissat nukkuivatkin koko illan.

Koska lääkärireissusta ei tullut pahemmin otettua kuvia, tässä vielä pari yleistä söpöilykuvaa.- A

6 kommenttia:

 1. Hah, meillä oli rokotukset ihan samasta syystä. Viimeisin postaus on juuri siltä reissulta. Ja hei mekin tullaan sunnuntaina Lahteen. Tai minä ja toinen kissa. Toinen kasvattaa edelleen karvaa :) Ei siis näyttelykunnossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä sitten hiukan kierrellä, jos satuttaisiin kohtaamaan jossain vaiheessa. :)

   Poista
  2. Yep yep. Yllättävän hankalaa ainakin mulle tunnistaa "tuttuja". Mutta jos häkillä on joku mainos kissan nimestä tai blogista, niin se helpottaa :)

   Poista
  3. Meillä ei valitettavasti ole Hafta-mainosta, joten naamasta joutuu tunnistamaan. :) Mulla ei ole ikinä mitään tietoa siitä, miltä omistajat näyttää, mutta blogien kissoja oppii hieman tunnistamaan. Ja jos on epävarma, niin näyttelyluettelosta voi aina tarkistaa. :)

   Poista