maanantai 7. maaliskuuta 2016

Urk 5.-6.3.2016

Viikonloppuna oltiin tyttöjen kanssa näyttelyssä Askolassa. Lauantaina vain Hafta oli esiintymässä, sunnuntaina Leelakin pääsi mukaan.

Tuomarioppilaan käsissä lauantaina

Naapurin mielipide koko hommasta

Lauantai sujui mukavasti ja tuomari tykkäsi Haftasta, kehui etenkin turkkia, kuntoa ja yleisvaikutelmaa. Tp-valinnoista emme kuitenkaan päässeet pidemmälle, mutta huonolle ei hävitty; nominoitu kissa oli IV-kategorian paras naaras. Sunnuntaista sen sijaan jäi vähän kökkö olo. Leela siirtyi nyt avoimeen luokkaan ja rupesi keräämään sertejä titteleitä varten, mutta onhan pikkuneiti vielä melko kakara ja keskenkasvuinen kyseiseen luokkaan (sunnuntaina tuli tasan 10 kk täyteen), mistä tulikin kritiikkiä. Sentään lihaskunnossa ei ollut valittamista, koska onhan tuo nyt aikamoinen mötkäle, pelkkää lihasta kun on... Hieman ylimääräistä jännitystä Leelan kanssa tilanteeseen toi myös se, että nyt oli ensimmäistä kertaa havaittavissa, että ehkä ne hormonit alkavat pikkuhiljaa heräillä. Tuomarin edessä kakara malttoi kuitenkin käyttäytyä. Haftassa puolestaan tuntui olevan kaikki vialla, tai ainakin kritiikkiä tuli vähän joka suunnasta. Sertit kyllä saatiin molemmille, mutta kissojen arvostelut eivät olleet liian mairittelevia. Vaikka sen tietää, että kaikki tuomarit eivät tykkää kaikesta ja kiinnittävät huomiota eri asioihin, niin se miten ne asiat ja kritiikin esittää vaikuttavat jo paljon. Valitettavasti tällä kertaa jäi taas hieman sellainen olo, että miksi ihmeessä noissa näyttelyissä ylipäänsä edes käy.

Viikonlopun saldo

Myös Lando oli mukana ♥

Mamman ja Haftan herkkä hetki sturdissa

Kaikesta huolimatta meidät näkee näyttelyssä seuraavan kerran 16.-17.4 Helsingin Messukeskuksessa, kun Scandinavian Winner Show järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa.

6 kommenttia:

 1. No olipa inha tuomari, kun aiheutti kurjaa mieltä. Onnea serteistä ja menestystä seuraavaan koitokseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hafta ja Leela olivat eri tuomareilla, joten siinä joutui kuuntelemaan kahdenlaista kritiikkiä... Mutta kiitoksia kovasti myötätunnosta. :)

   Poista
 2. Harmi juttu, että tuli ikävää kritiikkiä. Mutta makuasioitahan nää taitaa olla, kun eikös Haftasta muuten ole kaikki tuomarit aina tykänneet? Ens kerralla menee varmasti taas paremmin :) Oli mukava nähdä teitä ja kisuja Askolassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, makuasioitahan ne on. Onneksi yleensä palaute on positiivisempaa, joten näyttelyistä jää kivempi mieli. Pääasia kuitenkin on se, että meidän kotiväen mielestä kissat ovat ihanimpia ja kauneimpia ikinä. :) Oli kiva myös nähdä teidän komea pikkuherra. ♥

   Poista
 3. No höh, mahtoi olla tuomareilla huono päivä kun eivät osanneet arvostaa näiden kaunokaisten kauneutta. Onnea serteistä! :)

  Vähän jänskättää miten meillä käy kun vien lemmikkitasoisen Noran näyttelyyn kesällä. :D Osaan varautua sertittömyyteen tasonsa puolesta, mutta toivottavasti tuomari osaa kuitenkin olla asiallinen. Norassa ei minun tietojen mukaan pitäisi olla kuitenkaan mitään virhettä, mikä olisi este sertille. Ehkä korvat, mutta matalakorvaiset ja varsin kippuratkin ovat menestyneet ainakin titteleissä. Jännä nähdä miten käy. :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia onnitteluista. :)
   Mä olen muutaman kerran miettinyt, että olikohan se virhe, että Tiituksesta ei "koulutettu" näyttelykissaa. Luin kuitenkin pari päivää sitten birman standardin ja Tiitus ei kyllä ihan ole ulkonäköisesti huippukissa... Iän myötä Tiituksen nenään on tullut pigmenttiläikkiä, mitkä ovat sertin estävä virhe. Tiituksen osalta ei siis tarvitse kauheasti arvuutella näyttelemättömyyttä. :) Vaikka kastraattipuolella ei olla ihan niin tarkkoja, niin uskon kyllä, että Nora saa sertinsä ihan helposti. :)

   Poista