perjantai 23. lokakuuta 2015

Liebster award-haaste

Saimme ensimmäisen Liebster award-haasteen Kissatanssi-blogin kirjoittajalta, Eluse N:ltä,  jo kuukausi sitten ja toisen haasteen Foxkiss-blogin Elinalta viikonlopuna. Pahoittelut Eluse N:lle vastauksen venähtämisestä, meillä on ollut koko ajan tarkoitus vastata kysymyksiin. Tämä haaste on tehty alle 200 lukijan blogeille, jotta ne pääsisivät enemmän näkyville! Haasteen säännöt ovat:

1. Kiitä sinut haastanutta blogia ja linkkaa hänen bloginsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster award-haasteen ansainnutta alle 200 lukijan blogia.
4. Keksi 11 kysymystä haastetuille.


Vastaamme molempiin haasteisiin samassa postauksessa, joten kilometrin mittainen teksti on siis tulossa. Aluksi Eluse N:n kysymykset:

1. Minkä ikäinen kissasi on?
Hafta ja Tiitus ovat muutaman päivän yli 1 v 11 kk, eli kohta vietetään 2 v. synttäreitä! Leela on 5,5 kk vanha.

2. Mitä kissasi tekee juuri nyt?
Tiitus katselee pihassa olevaa roska-autoa (Tiituksen mielestä roskakuskit ovat maailman miehekkäimpiä olentoja, joten myös Tiitus haluaa roskakuskiksi), Hafta on ottamassa aurinkoa ulkohäkissä ja Leela riehuu.

3. Mistä keksit kissasi nimen?
Tiitus tuli väännettyä rekisterinimestä Nalle-Puhin This Kiss. Tykkään, että kissan kutsumanimi tulee jollain tavalla kasvattajan antamasta nimestä, jos vain mahdollista. Haftan nimi on muutettu somalinkielisestä sanasta Hafto, joka tarkoittaa "breathlessness" (toim.huom. suomennettuna mielummin "henkeäsalpaava" kuin "hengetön"...). Leela puolestaan vain juolahti mieleen, kun yritimme keksiä pennulle nimeä, joka miellyttää sekä pennun perhettä että kasvattajaa. :)

4. Onko kissasi ulkokissa?
Kissamme ulkoilevat valvotusti. Meillä on terassilla ulkoiluhäkki, jossa Hafta ja Leela viettävät aikaa. Sen lisäksi kissat ulkoilevat valjaissa, Tiitus useammin kuin muut, sillä se ei tykkää olla häkissä. Leelan kanssa ollaan käyty ulkona valjastelemassa muutaman kerran.
5. Kuvaile kissasi luonnetta kahdella adjektiivilla.
Hafta: fiksu, omanarvontuntoinen
Tiitus: äänekäs, hönö
Leela: vahvatahtoinen, fiksu

6. Kissasi huonoin tapa?
Tiituksella ehdottomasti huomion haku Haftaa ärsyttämällä. Leelan huonoin tapa on Tiituksen ruuan valtaaminen. Tämän takia Tiitukselle ja Leelalle on annettava ruoka samaan aikaan, jotta ruokailua ei tarvitse valvoa aivan koko aikaa. Haftan huonoja tapoja olemme yrittäneet miettiä aikaisemminkin, mutta oikeastaan mitään ei ole tullut mieleen! Hafta on käytökseltään moitteeton.

7. Kissasi hassuin tempaus?
Tiitus on jäänyt kaksi kertaa pesukoneen taakse jumiin. Tiitus kolisteli yrittäessään päästä pois, mutta kun pelastuspartio tuli paikalle, Tiitus istui nätisti odottamaan pelastussuunnitelman toteuttamista. Herra ei tosin ollut millään tavalla avulias, vaan lötkähti rennoksi heti kun kissaan koski. Lopulta parhaan otteen sai niskavilloista, joista nostettiin kunnes saatiin tuettua kädellä takapuolen alta.
Hafta puolestaan on jäänyt jumiin nurkkaan, hiekkalaatikon ja seinän väliin. Jostain syystä neiti kuvitteli, että hiekkalaatikon taakse on hyvä sukeltaa pää edellä ja jättää takajalat sojottamaan ylöspäin. Tällä kertaa pelastuspartio sai nostettua sätkivän kissan pois kiipelistä lantio-otteella.
Leela tykkää olla mukana tiskaamassa ja läträämässä veden kanssa. Leela työntääkin usein koko päänsä valuvan veden alle. Harjoittelussa on myös veden juonti suoraan hanasta.

Tiitus pesukonepulassa

8. Kissasi lempi ruokamerkki?
Leela syö mitä vain, Tiitus syö kaikkea missä on tonnikalaa ja Haftan lempimerkki on Vom Feinsten

9. Onko kissasi sylikissa?
Tiitus ei ole sylikissa, se pysyy sylissä vain sen aikaa, että mahan ehtii harjata. Hafta on mielellään H:n sylissä, tosin ei sekään itse syliin kiipeää. Leela puolestaan tulee itse syliin, pääasiassa H:n.

10. Aiotko ottaa enempää kissoja/muita eläimiä?
Tuskin vähään aikaan on tulossa kissoja tai muitakaan eläimiä. Haaveissa tosin olisi toinen birma, mutta tähän asuntoon ei todellakaan mahdu neljättä kissaa.

11. Nukkuuko kissasi paljon?
Toisina päivinä enemmän kuin toisina. Kissoilla on kuitenkin selvä päivärytmi nukkumisen suhteen.

 Sitten Elinan kysymykset:

1. Mitä teette kissasi kanssa yhdessä?
Kissojen kanssa tietenkin leikitään päivittäin. Kaikkia kissoja myös naksutinkoulutetaan, ulkoilutetaan joko valjaissa tai häkissä sekä harjataan säännöllisesti. Leelan kanssa tiskataan, Haftan kanssa käydään suihkussa ja Tiituksen kanssa kanssa istuskellaan lattiala. Kissat ovat siis mukana kaikissa kodin tekemisisssä.

2. Mikä on parasta syksyssä?
Kasvien kauniit syysvärit ja hyvä syy istua kotona television ääressä (kun ulkona sataa ja tuulee)


3. Jos nimeäisit kissasi nyt, saisiko se edelleen saman nimen?
Uskoisin, että kaikki kissat saisivat saman nimen. Haftan ja Leelan nimien eteen nähtiin paljon vaivaa ja Tiitus ei oikein edes näytä miltään muulta kuin Tiitukselta. 

4. Paikka, jonne haluaisit mennä uudestaan?
H Haluaa mennä uudelleen Islantiin, ehdottomasti. A haluaisi käydä uudelleen Britanniassa ja Irlannissa.

5. Suosikkikissasi kirjallisuudesta? (Sarjakuvat lasketaan kirjallisuudeksi :)
Simon's cat on suosittu meidän taloudessa, sillä kirjahyllystä löytyy neljä Simon's cat-kirjaa.

6. Mitä odotat eniten loppuvuodelta?
A odottaa sitä päivää, kun saa kandinsa valmiiksi, oletettavasti aivan varmasti vielä tämän vuoden puolella. H odottaa Haftan valmistumista International Championiksi ja gradun etenemistä.

7. Tykkääkö kissasi saunoa tai leikkiä vedellä?
Meillä ei ole saunaa, joten saunomistottumuksista on vaikea sanoa. Somalit kyllä tykkäävät lämpimästä... Leela on meidän talouden vesipeto, neiti liottaa päätään päivittäin valuvan vesihanan alla. Tiitus taas on toinen ääripää, joka ravistelee tassunsa kuivaksi, jos varvaskarvoista kastuu pieninkin osa kärjestä.

Pää hanan alla

8. Lempikissarotusi?
Meillä taidetaan kannattaa somalia ja birmaa... :D

9. Pelkääkö kissasi imuria?
Kukaan ei pelkää, mutta kaikki ovat hieman varautuneita. Leelan varautuneisuuden tosin saa purkautumaan helposti, kun heittelee hieman leluja sängylle. Tiitus on puolestaan välillä niin laiska, että se ei jaksa väistää imuria. Hafta on kaikkein kätevin kissa imuroidessa, sillä se pysyttelee poissa tieltä.

10. Kissasi suosikkiherkku?
Tiitus ei ole ikinä kieltäytynyt mistään herkusta, mutta parhaimpia ovat Thriven "vaalea kala"-herkut ja Orijenin lammasherkut. Haftan lempiherkku on ehdottomasti kalkkunaleikkele, neiti tunnistaa rasian avaamisesta syntyvän äänen vaikka umpiunessa. Leela tykkää kaikista pakastekuivatuista nameista.

11. Mikä on kivointa kissablogin pitämisessä?
Uudet blogituttavat. Valitettavasti aikatauluongelmien takia ei ole vielä ollut mahdollisuutta päästä osallistumaan blogitapaamisiin ja tutustumaan kasvokkain.


Koska varsin moni blogituttavistamme on jo saanut haasteen jätämme haastamisen tällä kerralla väliin. Toinen syy on se, että mieleen tulee vain samoja kysymyksiä, joita on tullut luettua muiden blogeista.

4 kommenttia:

 1. Vai roskakuskin uraa siellä suunitellaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, Tiituksella on suuret suunnitelmat. Tiitus herää syvästäkin unesta, kun se kuulee roska-auton ajavan pihaan. :D

   Poista
 2. Ihanat tarinat nimien takana ♥ Hihi, voi jumikisuja. :DD Tiituksella aivan supersuloinen rauhallinen ilme kiipeliin joutumisesta huolimatta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Tiitus tajuaa, että pelastaja on tulossa, poju rauhoittuu täysin. Mikäs siinä, kun itse ei tarvitse mitään tehdä asian eteen. :D

   Poista