maanantai 12. toukokuuta 2014

Ulkoilua kissojen kanssa

Sunnuntai oli kaunis, aurinkoinen sekä lämmin päivä ja Haftalla tuli ikää täyteen puoli vuotta, joten päätimme viedä molemmat kissat ulos. Tiitus onkin käynyt ulkoilemassa aiemminkin, mutta nyt myös Hafta pääsi valjaissa terassia pidemmälle. Aluksi Haftaa jännitti hieman, ja tyttö pälyili sylistä käsin epäilevästi ympäröivää pihaa välillä mammaa mulkaisten, kuin ajatellen, että mitä tämäkin nyt taas on olevinaan. Kun Hafta laskettiin maahan, neiti jäi ensin paikoilleen, kunnes sitten rohkaistui liikkumaan ripeästi (yllätys yllätys) kotia kohti. Tässä vaiheessa Tiitus paineli jo pitkin pihaa häntä pystyssä. Hafta siis kainaloon ja vähän pidemmälle, josko kodin kutsu ei siinä tapauksessa olisi niin voimakas ja Tiituksen esimerkki rohkaisisi tyttöäkin.


Ruohikolle päästyään Hafta otti kaikki aistit käyttöönsä, ja katselun, haistelun ja tunnustelun lisäksi päätti myös maistella ympäristön tarjoamia erilaisia oksia ja ruohonkorsia. Rohkaisujen ja kehujen siivittämänä tyttö alkoi kuljeskella ympäri pihaa Tiituksen pyöriessä mukana, ja vaikka välillä Haftaa vähän jännittikin, vei uteliaisuus ja reippaus voiton. Hafta ei myöskään näyttänyt häiriintyvän itse valjaista, vaikka sisätiloissa kyseiset remmit ovatkin olleet ajoittain liikkumista suuresti rajoittava kauhistus. Pitää tosin mainita, että sisätiloissa kyseessä saattavat olla myös pienet draamakuningattaren elkeet aina välillä...



Pihalla pyörittiin lopulta reilun puolen tunnin ajan, ja siinä ajassa Hafta kerkesi jo valloittaa pari kiveä, ravata häntä pystyssä, vahtia tiiviisti ohi kulkenutta miestä sekä säksättää linnuille ja yhdelle oravalle. Loppua kohden Hafta rentoutui mukavasti, ja tämän kokemuksen rohkaisemina ulos ulkaltautuu varmasti uudelleenkin, kunhan vain säät sallivat.



- H


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti