torstai 8. toukokuuta 2014

Naksuttelua

Jos joku väittää, että kaikki kissat ovat tyhmiä eläimiä, hän saakoon puolestani upota suohon tai syödä sanansa. Toki kissoissakin on suuria eroja, minkä olen omakohtaisesti saanut huomata tässä kahden kissan kanssa eläessä: meidän perheessämme Hafta-neiti on oikea älykkö, kun taas Tiitus-poika vaikuttaa lähinnä tyhmältä kuin saapas. Haftasta näkee, että sen päässä raksuttaa ja että se oikeasti tajuaa ja ymmärtää asioita. Lisäksi neitiä on vaikea huijata, ja vastaavasti se joskus yrittää huijata meitä ihmisiä.

Koska tyttö on ollut fiksu pienestä pitäen ja tykkää touhuta ihmisten kanssa, olen yrittänyt tarjota sille aivojumppaa naksutinkoulutuksen muodossa. Hafta onkin osoittautunut ihailtavan nopeasti oppivaksi tapaukseksi nuoresta iästään huolimatta, kunhan vain motivointi onnistuu ja tehtävät ovat kissan mieleen. Kissanherkut sopivat Haftan motivointiin erittäin hyvin, kiitos neidin äärimmäisen ahneen luonteen. Toistaiseksi opetellut temput ovat puolestaan olleet sellaisia, mitkä sopivat aktiiviselle ja kärsimättömällekin kissalle, koska Haftan vahvimpiin puoliin ei esimerkiksi kuulu pitkään ja kärsivällisesti paikallaan pysyminen... Ja nyt kun tietyt temput on opittu, tarjoaa neiti niitä nopeammin kuin mamma kerkeää pyytää. Tyttö siis varmasti oppisi niin paljon kuin malttaisi opettaa, joten koulutus ja uusien temppujen oppiminen on lähinnä kiinni kouluttajan taidoista ja viitseliäisyydestä kuin itse kissasta.

Koulutusmateriaalia: naksutin, herkkuja ja kirja, jonka neuvoja hyödynnetään soveltavasti. Kalkkunanfilee on se kaikkein ultimaattisin herkku, jonka takia Hafta seisoisi vaikka päällään

Itse koulutustapahtumastakin on yritetty ottaa kuvia, mutta huonon kameran ja alati liikkeessä olevan kohteen yhdistelmä ei ole tuottanut mitään loisto-otoksia. Siitäkin huolimatta, tässä muutama tyylinäyte à la Hafta:

"Istu"
"Seiso"
"Seuraa"
"Pyöri"

Vastakohtana Haftalle on Tiitus, joka katsoo hiukan hölmistynein silmin maailmaa ymmärtämättä juurikaan mitä ympärillä tapahtuu. Jos joskus sen pikku birma-aivojen kaksi pientä ja toisistaan eksynyttä hernettä kohtaa, saattaa poika tajuta kun sitä kutsutaan.


- H

2 kommenttia:

  1. Ehkä Tiitus on vain hiukan hitaampi, ei sitä saa noin parjata ;)

    VastaaPoista
  2. Huh, mikä ilme Tiituksella viimeisessä kuvassa. :D Haftis taas näyttää niin sirolta ja suloiselta koulutuksen aikana.

    VastaaPoista